- reklama -
Suroviny
- žloutky z vařených vajec
- kousek másla (místo másla nebo za jeho část můžeme použít pomazánkové máslo)
- sardelová pasta podle chuti
- bílky z vařených vajec
- zelená petržel nebo pažitka
- sardelové řezy (nemusí být)
- Na ozdobu se hodí:
- sardelové řezy nebo očka
- nakládané okurky
- cibule nebo šalotka
- vařené vejce
- rajče
- příp. majonéza atd.
Postup přípravy receptu
-
Žloutky prolisujeme a utřeme se zpěněným máslem, přidáme sardelovou pastu, vmícháme jemně usekaný bílek, zelenou petržel nebo pažitku a trochu posekaných sardelových řezů. Pomazánka je vhodná na chleba, na veku, tousty, kolečka rohlíků apod.
-
Na ozdobu můžeme použít sardelové řezy nebo sard. očka, kys. okurku, kolečka vařeného vajíčka, plátky rajčete (obojí – vajíčko nebo rajče můžeme přizdobit pusinkami majonézy), kroužky cibule nebo nadrobno posekanou cibulku a další pochutiny – to vše je vhodné na ozdobu mazaných chlebů, toustů nebo jiného pečiva s pomazánkou.
Kuchařka: MamlajdaD









