Suroviny
2,5 litru
- 100 g másla(oleje)
- 1 cibule
- 2 řapíky celeru (nebo aspoň celerové listy
- 1 větší mrkev
- 3 stroužky česneku
- 10 malých čerstvých hříbků (nebo směsi hub)
- 1 plechovka loupaných rajčat i s tomatovou šťávou(je na 3.fotce)
- 2 lžíce hladkolisté petrželky
- 2 lžíce kopru
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle si osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, asi po 10 minut, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, nasekaný celer a česnek a ještě chvilku smažíme.
-
Hříbky si nakrájíme na plátky, přihodíme do hrnce, osolíme, opepříme a přidáme i rajčata, všechno dohromady ještě smažíme tak 5 minut, pak zalijeme 1 litrem vody a dusíme 15 minut.
-
Z polévky vyndáme rajčata s troškou polévky a rozmixujeme ručním mixerem, přilijeme zpátky do hrnce (tím se nám polévka krásně zahustí), dolijeme vodu kolik chceme porcí a vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme.
-
Můžeme při servírování dát doprostřed 1-2 lžíce zakysané smetany, s ní při rozmíchání v talíři je to ještě lepší.
Poznámka od kuchařky
Odebírám časopis Glanc od jeho vzniku a tam byl recept z Gurmetu na tuto báječnou polévku, která je trochu pozměněná-vyzkoušejte jí-stojí za to!