Chuťově suprová polévečka

46
- reklama -

Suroviny
2,5 litru

100 g másla(oleje)
1 cibule
2 řapíky celeru (nebo aspoň celerové listy
1 větší mrkev
3 stroužky česneku
10 malých čerstvých hříbků (nebo směsi hub)
1 plechovka loupaných rajčat i s tomatovou šťávou(je na 3.fotce)
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 lžíce kopru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle si osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, asi po 10 minut, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, nasekaný celer a česnek a ještě chvilku smažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Hříbky si nakrájíme na plátky, přihodíme do hrnce, osolíme, opepříme a přidáme i rajčata, všechno dohromady ještě smažíme tak 5 minut, pak zalijeme 1 litrem vody a dusíme 15 minut.

  3. Z polévky vyndáme rajčata s troškou polévky a rozmixujeme ručním mixerem, přilijeme zpátky do hrnce (tím se nám polévka krásně zahustí), dolijeme vodu kolik chceme porcí a vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme.

  4. Můžeme při servírování dát doprostřed 1-2 lžíce zakysané smetany, s ní při rozmíchání v talíři je to ještě lepší.

Poznámka od kuchařky

Odebírám časopis Glanc od jeho vzniku a tam byl recept z Gurmetu na tuto báječnou polévku, která je trochu pozměněná-vyzkoušejte jí-stojí za to!