
- reklama -
Suroviny
    
- 2 plátky z většího celeru
- 2 menší brambory
- 2 menší mrkve
- 1 menší kořenová petržel
- 4 plátky z větší kedlubny
- 1 kostka zeleninového bujónu (lze vynechat)
- plátek másla
- sůl
- pepř
- zelené bylinky
Postup přípravy receptu
- 
Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostičky a v litru a půl vařící vody s přidáním zeleninového bujónu uvaříme doměkka. 
- 
Část zeleniny odebereme stranou, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět, přidáme plátek másla, zelené bylinky, prohřejeme, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat. 
Poznámka od kuchařky
Pokud se nám krém bude zdát hodně hustý, můžeme trošku přiředit převařenou vodou. Mně zbyly 2 vařené brambory z předešlého dne, tak jsem je přimixovala také. Bylo to sice trošku hutnější, ale my „husťačky“rádi:-)
            Kuchařka: Anna Kocikova
        
 
            