Chutný zeleninový krém

69
- reklama -

Suroviny

2 plátky z většího celeru
2 menší brambory
2 menší mrkve
1 menší kořenová petržel
4 plátky z větší kedlubny
1 kostka zeleninového bujónu (lze vynechat)
plátek másla
sůl
pepř
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostičky a v litru a půl vařící vody s přidáním zeleninového bujónu uvaříme doměkka.

  2. Část zeleniny odebereme stranou, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět, přidáme plátek másla, zelené bylinky, prohřejeme, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Pokud se nám krém bude zdát hodně hustý, můžeme trošku přiředit převařenou vodou. Mně zbyly 2 vařené brambory z předešlého dne, tak jsem je přimixovala také. Bylo to sice trošku hutnější, ale my „husťačky“rádi:-)