- reklama -
Suroviny
- 1 kg rajčat zelených i nedozrálých rajčat
- 250 g cibule
- 250 g jablek
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 200 g pískového cukru
- 1 lžička soli
- 200 ml octa
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mletého zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme, jádřince vykrájíme a vše nakrájíme na malé kousky.
-
Dáme do hrnce, zastříkneme vodou a za občasného míchání dusíme alespoň 30 minut.
-
Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a znova dusíme, až je směs zahoustlá.
-
Ještě horké chutney plníme do skleniček čistých a nahřátých, upevníme víčky a obrátíme dnem nahoru. Necháme do vychladnutí.
Jelikož tato směs obsahuje cibuli, je lepší skladovat v temnu a chladu.
Poznámka od kuchařky
Směs se používá k masu, na topinky, atd.
Kuchař: fb.lib