Chutná šťavnatá buchtička

55
- reklama -

Suroviny
velký plech

20 dkg špaldové mouky
20 dkg cukru krystal
4 vejce
100 ml oleje
100 ml mléka
1 kypřící prášek do pečiva
2 kysané smetany
uvařený pudink z jednoho sáčku
1 skořicový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu uvaříme pudink.
    Bílky vyšleháme dotuha.

  2. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek, mléko a nakonec i tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
    Na těsto rovnoměrně rozprostřeme uvařený teplý pudink a dáme do trouby na 150 st., pečeme 15-20 minut.

  3. Po upečení, ještě horké, potřeme kysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Buchtička je výborná, vláčná a na celý velký plech.