
- reklama -
Suroviny
velký plech
- 20 dkg špaldové mouky
- 20 dkg cukru krystal
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 kysané smetany
- uvařený pudink z jednoho sáčku
- 1 skořicový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu uvaříme pudink.
Bílky vyšleháme dotuha. -
Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek, mléko a nakonec i tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme uvařený teplý pudink a dáme do trouby na 150 st., pečeme 15-20 minut. -
Po upečení, ještě horké, potřeme kysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Buchtička je výborná, vláčná a na celý velký plech.
Kuchařka: Petra V