Suroviny
- 2 ks kuřecích prsou
- 1 polévková lžíce oleje
- 100 g libovolné slaniny (použila jsem gazdovskou)
- 1 paprika čerstvá (použila jsem červenou masitou)
- 1 větší cibule
- 1/2 330 g skleničky naložených cibulek- nemusíte dávat
- 1 kostka slepičího bujonu (4 polévkové lžíce omáčky Wok pikant můžete nahradit i jinou)
- 1 kávová lžička sladké mleté papriky
- 2 kávové zarovnané lžičky solamylu rozmíchaného
- 1 dcl studené vody
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté maso osolíme, mírně opepříme a nakrájíme na tenčí nudličky.
-
Slaninu a papriku si nakrájíme na špalíčky, cibuli na půlměsíčky, naloženou cibulku necháme v celku.
-
Do hrnce na rozpálený olej dáme na 3 minuty orestovat špalíčky slaniny a postupně po troškách přidáváme nakrájené maso, které necháme „zatáhnout“ – změní barvu do šeda.
-
Až je všechno maso orestované, posypeme lžičkou červené papriky, přidáme 4 lžíce omáčky, pokud žádnou nemáme, tak jen deci vody+ rozdrobíme kostku bujonu, zbytek zeleniny, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni necháme pozvolna dělat 20 minut. Vodu zatím žádnou nepřidáváme- maso i zelenina pustí dostatek šťávy.
-
Po 20 minutách vaření si v 1 dl studené vody rozmícháme 2 zarovnané kávové lžičky solamylu, za stálého míchání vlijeme k podušené směsi, ještě 2 minutky provaříme a máme hotovo.
-
Jako příloha se hodí různě upravené brambory, může být i rýže nebo jen čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Naloženou cibulku dávat nemusíte, potřebovala jsem ji do luštěninového salátu a půlka skleničky mi zbyla, tak jsem takto využila. Pokud budete dělat z vykostěných stehen, krájejte maso na větší kostky, rádo se rozvařuje. Můžete použít i maso vepřové, ale doba vaření se asi o 10-15 minut protáhne.