Suroviny
40 porcí
- Suroviny:
- 310 ml plnotučného mléka
- 60 g másla
- 15 g třtinového cukru
- špetka soli
- 140 g hladké mouky
- 3 vejce
- 1 litr rostlinného oleje
- Čokoláda:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g kvalitní čokolády
- skořicový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
Na Churros jsem dala do rendlíku mléko, máslo, cukr, špetku soli a na středním plameni a za stálého míchání jsem vše přivedla k varu.
-
Jakmile směs vařila, přisypala jsem mouku. Plotýnku jsem vypnula a pár minut míchala, až se z těsta vytvořila koule. Tu jsem přesunula do mísy, kde jsem ji nechala 5 minut chladnout. Po 5 minutách jsem ručním šlehačem do těsta zapracovala 3 vejce, jedno po druhém.
-
Hotové těsto jsem přesunula do zdobicího sáčku s řezanou špičkou. Vyzkoušela jsem 2 zdobící špičky, jednu tenčí a jednu širší. Doporučuji použít tu širší. Churros mi tak přišly vzhledově hezčí.
-
V hrnci jsem rozpálila asi litr oleje, těsto vymáčkla do oleje a Churros jsem smažila dozlatova. Po usmažení jsem Churros nechala okapat na papírovém ubrousku a ještě za tepla je obalila ve skořicovém cukru, což samozřejmě není nutností, ale Churros mi takto chutnají víc.
-
Zde můžete s přípravou skončit nebo si ještě připravit čokoládu a to tak, že si do rendlíku nalijete kelímek smetany a přivedete ji k varu. Horkou smetanou zalijete 100 g nalámané čokolády a necháte minutu stát. Poté čokoládu míchejte dohladka. Čokoládu použijte takovou, jakou máte rádi. Já měla 70 procentní.
Poznámka od kuchařky
Youtube: https://youtu.be/Oz4EZYiFTw4