Chudí rytíři s houbami

95
- reklama -

Suroviny

tousty (chléb)
vejce
mléko
olej
Náplň:
žampióny nebo houby
máslo
kmín
slanina
mladá cibulka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle opražíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme na plátečky žampionů, osolíme, pokmínujeme a chvíli dusíme, přidáme mladou zelenou cibulku.


    Zobrazit celý recept

  2. Na jeden plátek toustu/chleba navršíme náplň a posypeme strouhaným sýrem – druhým plátkem zatlačíme a obalíme v rozšlehaných vejcích s mlékem z obou stran (pomůžeme si obracečkou) a na oleji smažíme.

  3. Hned otočíme na druhou stranou, obracečkou silou přimáčkeme a chvíli podržíme – sýr spojí oba tousty. Já jsem obrátila ještě jednou, abych přimáčkla i druhou stranu. Podáváme ještě teplé…

Poznámka od kuchařky

Chudí rytíři pocházejí ze slovenských www, já jsem je obohatila o slaninu a sýr.Recept mě příjemně překvapil – výrazná je tam chuť právě žampionů/hub. (Já za tímto účelem mám namraženy sáčky s již nakrájenými žampiony). Neměla jsem tousty, ale i s chlebem je to výborná večeře.