Suroviny
- tousty (chléb)
- vejce
- mléko
- olej
- Náplň:
- žampióny nebo houby
- máslo
- kmín
- slanina
- mladá cibulka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle opražíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme na plátečky žampionů, osolíme, pokmínujeme a chvíli dusíme, přidáme mladou zelenou cibulku.
-
Na jeden plátek toustu/chleba navršíme náplň a posypeme strouhaným sýrem – druhým plátkem zatlačíme a obalíme v rozšlehaných vejcích s mlékem z obou stran (pomůžeme si obracečkou) a na oleji smažíme.
-
Hned otočíme na druhou stranou, obracečkou silou přimáčkeme a chvíli podržíme – sýr spojí oba tousty. Já jsem obrátila ještě jednou, abych přimáčkla i druhou stranu. Podáváme ještě teplé…
Poznámka od kuchařky
Chudí rytíři pocházejí ze slovenských www, já jsem je obohatila o slaninu a sýr.Recept mě příjemně překvapil – výrazná je tam chuť právě žampionů/hub. (Já za tímto účelem mám namraženy sáčky s již nakrájenými žampiony). Neměla jsem tousty, ale i s chlebem je to výborná večeře.