![Chroustíci z lilku_5ff8bf868c4b1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/chroustici-z-lilku_5ff8bf867d137.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 1 vejce
- 100 g nastrouhaného sýra Eidam (použila jsem Goudu)
- 2-3 lžíce sezamového semínka
- sůl
- pepř
- sušený mletý česnek
- sušená paprika
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na úzké dlouhé nudle.
-
Nudle posypeme kořením – pepřem, sušeným česnekem a paprikou. Kdo chce, může zkusit i jiné koření podle chuti.
-
Vejce rozšleháme s trochou vody a solí, sýr smícháme se sezamem.
-
Okořeněné kousky lilku namočíme v osoleném vejci a obalíme v sezamovém sýru.
-
Kousky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi 20 minut, až sýrový obal krásně zezlátne.
-
Chroustíky podáváme ještě teplé jako výbornou chuťovku k vínku.
-
Jsou dobré jen tak samotné, ale můžeme je namáčet i do nějakého oblíbeného dipu.
Kuchařka: Angel 666