- reklama -
Suroviny
1 menší zapékací miska (cca 2 osoby)
- chřest (asi 4-6 kusů – záleží na velikosti)
- 1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné)
- cottage sýr (cca 2-3 lžíce)
- eidam 20%
- sůl
- majoránka nebo jiné koření
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím si oloupeme a očistíme chřest, nakrájíme na menší kousky (třeba kolečka/půl kolečka – záleží na velikosti chřestu).
-
Rýži i nakrájený chřest dáme do menší zapékací mísy, přidáme cottage sýr, koření, sůl a pokapeme olivovým olejem, vše promícháme.
-
Dáme do vyhřáté na 180°C (cca na deset minut, během kterých si nastrouháme eidam. Poté posypeme sýrem a pečeme ještě asi 20 minut, dokud sýr nezačne hnědnout).
Kuchařka: Tenebres