Chřestový nákyp

35
- reklama -

Suroviny
1 menší zapékací miska (cca 2 osoby)

chřest (asi 4-6 kusů – záleží na velikosti)
1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné)
cottage sýr (cca 2-3 lžíce)
eidam 20%
sůl
majoránka nebo jiné koření
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím si oloupeme a očistíme chřest, nakrájíme na menší kousky (třeba kolečka/půl kolečka – záleží na velikosti chřestu).


    Zobrazit celý recept

  2. Rýži i nakrájený chřest dáme do menší zapékací mísy, přidáme cottage sýr, koření, sůl a pokapeme olivovým olejem, vše promícháme.

  3. Dáme do vyhřáté na 180°C (cca na deset minut, během kterých si nastrouháme eidam. Poté posypeme sýrem a pečeme ještě asi 20 minut, dokud sýr nezačne hnědnout).