
- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 80 g másla
- 2 žloutky
- 80 g zakysané smetany
- 5 g soli
- 80g sušené šunky
- 20 g parmazánu
- 250 g chřestu
- 200 ml smetany
- 50 g strouhaného ementálu
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme se změklým máslem, přidáme žloutky, zakysanou smetanu a sůl a zapracujeme.
-
Hotové těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladu.
-
Poté ho rozválíme na tenčí plát (2-3mm), který položíme na plech na pečicí papír (nebo do formiček).
-
Na těsto poklademe plátky šunky a nasypeme 1/3 parmazánu.
-
Očištěný chřest nakrájíme na plátky, promícháme se smetanou, parmazánem a ementálem, lehce opepříme a navršíme na plech.
-
Pečeme 20-25 minut na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: internet
Kuchařka: Dadula