Chřestový koláč

49
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
80 g másla
2 žloutky
80 g zakysané smetany
5 g soli
80g sušené šunky
20 g parmazánu
250 g chřestu
200 ml smetany
50 g strouhaného ementálu
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme se změklým máslem, přidáme žloutky, zakysanou smetanu a sůl a zapracujeme.

  2. Hotové těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladu.

  3. Poté ho rozválíme na tenčí plát (2-3mm), který položíme na plech na pečicí papír (nebo do formiček).

  4. Na těsto poklademe plátky šunky a nasypeme 1/3 parmazánu.

  5. Očištěný chřest nakrájíme na plátky, promícháme se smetanou, parmazánem a ementálem, lehce opepříme a navršíme na plech.

  6. Pečeme 20-25 minut na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: internet