Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

69
- reklama -

Suroviny
2 porce

350 g zeleného chřestu
2 velké hrsti baby špenátu
8-10 listů medvědího česneku
2 vejce
500 ml zeleninového vývaru
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, ulomíme špičky a stonky nakrájíme.

  2. Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho špičky, necháme velmi krátce povařit – cca 1 minutu, vyjmeme je a dáme vařit kousky chřestu. Vaříme doměkka.

  3. Krátce před koncem přidáme špenát a medvědí česnek a necháme přejít varem.

  4. Mezitím si připravíme vejce – pošírovaná nebo natvrdo – podle chuti.

  5. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí.

  6. Rozdělíme na talíře, přidáme do každého vejce a doplníme chřestovými špičkami.

Poznámka od kuchařky

Zelený chřest se nemusí loupat.

Inspirace : magazín Albert