- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 šalotka
- cca 50 g chřestu
- 1 plátek šunky (cca 15 gramů)
- máslo – o velikosti ořechu
- sůl
- mletý pepř
- 3-4 listy medvědího česneku
- 2 větší vejce
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou menší šalotku, ke které přihodíme osmažit na kolečka pokrájený chřest, ze kterého jsme odřízli špičky, které dáme jen krátce spařit do osolené vody a necháme stranou na dozdobení smaženice.
-
Po osmažení chřestu přidáme na nudličky pokrájenou šunku (případně slaninu), rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme a přidáme na nudličky pokrájený medvědí česnek.
-
Mícháme do ztuhnutí vajec, dáme pozor na to, abychom nesmažili příliš dlouho. Smaženice by měla zůstat vláčná, nevysušená.
-
Na talířku smaženici dozdobíme špičkami chřestu a podáváme a čerstvým pečivem nebo chlebem.
Kuchař: recepty73