Chřestová polévka-krémová

88
- reklama -

Suroviny
2,5 litru

4 kusy očištěného chřestu
1 lžička cukru
1 kostka kuřecího vývaru
2 žloutky
6 vrchovatých lžic zakysané smetany
1 větší tavený sýr
trochu muškátového oříšku
1 lahůdkovou cibulku
sůl
jíška
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný chřest si povaříme tak 5 minut a nakrájíme ho na kousky, které dáme do vody, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, kuřecí vývar, cukr, muškátový oříšek, tavený sýr a vaříme, dokud se nám sýr neroztaví.

  2. Do zakysané smetany si rozšleháme žloutky, vlijeme do polévky, mícháme a necháme povařit a ještě přidáme jíšku jak chceme mít polévku hustou, pak dochutíme a dosolíme. Ozdobíme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Můj první vyzkoušený recept z chřestu, nikdy jsem z něj nic nevařila, ani jsem ho nikdy neochutnala, ovšem polévka stála za to a dali jsme si 2 talíře, což napovídá, jak moc byla dobrá!

Měla jsem zbytek kuřecího salámu, tak jsem ho tam nakrájela.