
- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- 4 kusy očištěného chřestu
- 1 lžička cukru
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 2 žloutky
- 6 vrchovatých lžic zakysané smetany
- 1 větší tavený sýr
- trochu muškátového oříšku
- 1 lahůdkovou cibulku
- sůl
- jíška
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný chřest si povaříme tak 5 minut a nakrájíme ho na kousky, které dáme do vody, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, kuřecí vývar, cukr, muškátový oříšek, tavený sýr a vaříme, dokud se nám sýr neroztaví.
-
Do zakysané smetany si rozšleháme žloutky, vlijeme do polévky, mícháme a necháme povařit a ještě přidáme jíšku jak chceme mít polévku hustou, pak dochutíme a dosolíme. Ozdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Můj první vyzkoušený recept z chřestu, nikdy jsem z něj nic nevařila, ani jsem ho nikdy neochutnala, ovšem polévka stála za to a dali jsme si 2 talíře, což napovídá, jak moc byla dobrá!
Měla jsem zbytek kuřecího salámu, tak jsem ho tam nakrájela.
Kuchařka: Bibinka