Chřest ve slanině

58
- reklama -

Suroviny

chřest
Váhalova slanina nebo moravská, anglická…
sůl
koření dle chuti (pepř, drcený kmín, paprika, sušený česnek… nebo kořenící směs dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Množství slaniny a chřestu záleží na počtu strávníků.


    Zobrazit celý recept

  2. Bílý chřest oloupeme a omyjeme, zelený stačí jen omýt. Chřest dáme povařit do osolené vody na cca 5 minut, dle tloušťky chřestu. Po scezení necháme chřest částečně zchladnout a každou chřestovou tyčinku obalíme plátkem slabě pokrájené slaniny. Před obalením můžeme chřest i libovolně okořenit, ale pozor na kořenící směsi s obsahem soli! Chřest jsme vařili v osolené vodě a slanina je také slaná.

  3. Tepelná úprava je velmi krátká a to jen do opečení, osmažení a ogrilování slaniny dozlatova. Tepelnou úpravu volíme dle chuti a příležitosti.

  4. Chřest ve slanině podáváme s čerstvým pečivem, zeleninovým salátem, vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, různými druhy dipů…