Chřest se žampiony a ředkvičkami s petrželkovým zásypem

50
- reklama -

Suroviny
2 – 3 porce

2 svazky chřestu
krabička hnědých žampionů (200 g) – mohou být i bílé, ale hnědé jsou aromatičtější
vrchovatá lžíce másla na pánev
sůl
1 čajová lžička cukru
kmín
pepř
ředkvičky
zelená petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, oloupeme. Spaříme vařící osolenou a oslazenou vodou tak na 15 minut. Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na vrchovaté lžíci másla s kmínem, pepřem a solí.

  2. Ředkvičky nakrájíme, na talíř nandáme chřest se žampiony, ředkvičkou a posypeme hojně petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Záleží na opravdu důkladném oloupání a očištění chřestu. Slupka a zbylá vlákna jsou tuhá a nepoživatelná.

Tohle udělal můj muž, ale nechce, abych ho s tím spojovala. Je to skvělé.