Chřest s vaječným krémem

55
- reklama -

Suroviny

500 g chřestu
2 natvrdo uvařená vejce
100 ml šlehačky
50 g másla
citronová šťáva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme (škrabkou na brambory od hlavičky směrem dolů) a dáme do vařící osolené vody s jednou lžičkou cukru. Vaříme mírným varem asi 15 minut – záleží na jeho velikosti.

  2. Z vajec vyndáme žloutky, rozmělníme je a metličkou, zašleháváme smetanu a rozpuštěné, horké máslo.

  3. Ochutíme solí a citronovou šťávou.

Poznámka od kuchařky

Chřest se také velmi dobře uvaří na páře.

Do krému můžeme přidat lžičku dijonské hořčice, krém je pikantnější, ale zase trochu strhne jemnou chuť chřestu.