- reklama -
Suroviny
- svazek bílého chřestu
- 100 g másla
- 3-4 sardelové řezy
- 3 lžičky kaparů
- 4 lžíce strouhanky
- lžička cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Chřest pečlivě oloupeme (začínáme asi 2 cm pod hlavičkou) a konce odkrojíme. Vodu přivedem k varu, osolíme, přidáme lžičku cukru, vložíme chřest a vaříme “ na skus „.
-
Máslo necháme změknout, sardelové řezy nakrájíme na drobno a na prkénku je nožem trochu utřeme, kapary nasekáme a vše smícháme. Případně osolíme, ale sardelky jsou slané dost, většinou není potřeba.
-
Strouhanku osmažíme na pánvi nasucho.
Na horký chřest rozdělíme ochucené máslo a posypeme strouhankou.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: Kluci v akci
Z odkrojených částí a slupek uvaříme vývar, který nám poslouží jako základ na chřestovou polévku.
Kuchařka: maris