Chřest s pikantním máslovým přelivem

58
- reklama -

Suroviny

svazek bílého chřestu
100 g másla
3-4 sardelové řezy
3 lžičky kaparů
4 lžíce strouhanky
lžička cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chřest pečlivě oloupeme (začínáme asi 2 cm pod hlavičkou) a konce odkrojíme. Vodu přivedem k varu, osolíme, přidáme lžičku cukru, vložíme chřest a vaříme “ na skus „.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo necháme změknout, sardelové řezy nakrájíme na drobno a na prkénku je nožem trochu utřeme, kapary nasekáme a vše smícháme. Případně osolíme, ale sardelky jsou slané dost, většinou není potřeba.

  3. Strouhanku osmažíme na pánvi nasucho.

    Na horký chřest rozdělíme ochucené máslo a posypeme strouhankou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Kluci v akci

Z odkrojených částí a slupek uvaříme vývar, který nám poslouží jako základ na chřestovou polévku.