
- reklama -
Suroviny
- 2,5 lžičky soli
- 700 g chřestu (umytého, tvrdé konce odřezané)
- 6 lžic másla
- 3/4 hrnku hrubě nasekaných vlašských ořechů
- 1,5 lžičky Worcesterské omáčky
- 1/4 lžičky pepře
Postup přípravy receptu
-
Do dejte vodu a sůl, uveďte do varu. Přidejte chřest a vařte až je měkký, proceďte, neproplachovat vodou, ztratil by barvu, a nechte okapat.
-
Rozpusťte máslo, přidejte oříšky, worcester, sůl a pepř a smažte zvolna, až jsou oříšky zlatohnědé a křehké, asi 3 minuty.
-
Přidejte chřest, a asi jednu minutu prohřejte a promíchejte s oříšky na másle.
Poznámka od kuchařky
Recept je má variace na recept od Mistra kuchaře Emerila Lagasse, Zelené fazolky s ořechy.
Kuchař: Drobek