Chřest s ořechy.

54
- reklama -

Suroviny

2,5 lžičky soli
700 g chřestu (umytého, tvrdé konce odřezané)
6 lžic másla
3/4 hrnku hrubě nasekaných vlašských ořechů
1,5 lžičky Worcesterské omáčky
1/4 lžičky pepře

Postup přípravy receptu

  1. Do dejte vodu a sůl, uveďte do varu. Přidejte chřest a vařte až je měkký, proceďte, neproplachovat vodou, ztratil by barvu, a nechte okapat.

  2. Rozpusťte máslo, přidejte oříšky, worcester, sůl a pepř a smažte zvolna, až jsou oříšky zlatohnědé a křehké, asi 3 minuty.

  3. Přidejte chřest, a asi jednu minutu prohřejte a promíchejte s oříšky na másle.

Poznámka od kuchařky

Recept je má variace na recept od Mistra kuchaře Emerila Lagasse, Zelené fazolky s ořechy.