![Chřest s ořechovo-avokádovou omáčkou_5ff7012c8d55b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/chrest-s-orechovo-avokadovou-omackou_5ff7012c7b078.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 300 g zeleného chřestu
- 1 šálek vlašských ořechů
- 1 avokádo
- 1 šálek vody
- 2-3 lžíce oleje
- citronová šťáva
- 1 stroužek česneku (nemusí být)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dvě třetiny ořechů zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Vodu slijeme, dáme si ji stranou a ořechy necháme zchladnout.
-
Do mixeru vložíme ořechy, dužinu z avokáda, citronovou šťávu, česnek a olej. Dochutíme solí a rozmixujeme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme ji trochou vody z vaření ořechů.
-
Chřest očistíme, odřízneme konce a krátce povaříme – na skus.
Na talíře rozdělíme omáčku, rozložíme na ni chřest a doplníme zbytkem ořechů, které jsme opražili nasucho na pánvi.
Poznámka od kuchařky
Inspirace : A. Langbein – upraveno
Kuchařka: maris