![Chorvatská blitva s rybou_5ff93f00b6bd0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/chorvatska-blitva-s-rybou_5ff93f00a6430.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g brambor
- 350 g čerstvého špenátu
- lžíce oleje
- trochu citronové šťávy
- 500 g ryby (treska)
- 2 stroužky česneku
- špetka pepře
- sůl
- koření na ryby
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a vaříme ve vodě asi 5 min.
-
Potom přidáme opraný špenát a vaříme dokud nejsou brambory a špenát měkké.
-
Scedíme, zalijeme olejem, přidáme lisovaný česnek a citronovou šťávu.
-
Směs rozmačkáme pomocí šťouchadla krátce,aby nevznikla úplná kaše.
-
Ryby osolíme, posypeme kořením, osolíme a zvolna opečeme na oleji.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v Pošli recept,dělala jsem ho z poloviční dávky a je to výborné jídlo!Příště dám víc špenátu…
Kuchařka: Jikotka