Chorvatská blitva s rybou

64
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g brambor
350 g čerstvého špenátu
lžíce oleje
trochu citronové šťávy
500 g ryby (treska)
2 stroužky česneku
špetka pepře
sůl
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a vaříme ve vodě asi 5 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom přidáme opraný špenát a vaříme dokud nejsou brambory a špenát měkké.

  3. Scedíme, zalijeme olejem, přidáme lisovaný česnek a citronovou šťávu.

  4. Směs rozmačkáme pomocí šťouchadla krátce,aby nevznikla úplná kaše.

  5. Ryby osolíme, posypeme kořením, osolíme a zvolna opečeme na oleji.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla v Pošli recept,dělala jsem ho z poloviční dávky a je to výborné jídlo!Příště dám víc špenátu…