- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 velké brambory předem uvařené ve slupce a oloupané
- 2 PL olivového oleje
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- velká hrst mladých mangoldových listů
- sůl
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku a restujeme, až cibule zesklovatí.
-
Mangold opereme, osušíme, natrháme na menší kousky a přihodíme do pánve. Necháme zavadnout a poté přidáme na co nejslabší plátky nakrájené brambory.
-
Společně dobře prohřejeme, osolíme a ochutíme citronovou šťávou ( tu přidáváme raději po troškách, pokrm nemá být kyselý, jen lehce navinulý)
Poznámka od kuchařky
„blitva“=chorvatsky „mangold“, ale říká se tak i tomuto pokrmu z brambor a mangoldových (nebo i špenátových) listů. Podává se nejčastěji s jednoduše upravenou rybou nebo masem, výborná je ale i samotná
Kuchařka: Danca