- reklama -
Suroviny
2 porce
- 50 g masla
- 50 g (minimalne 70%) čokolady( cim vic % tim lip)
- 1 vejce
- 1 zloutek
- 60 g cukr krupice
- 50 g hladke mouky
- kakao
- maslo na vysypani formicek
Postup přípravy receptu
-
Předehřát si troubu na 160 stupňů.
-
Vymazat si máslem dvě formičky v podobě nižšího hrnečku a vysypeme kakaem.
-
Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu a máslo (do hladka) a necháme asi 10 minut vychladnout.
-
Do misky na šleháni si dáme jedno vejce, žloutek, cukr a to vše vyšleháme elektrickým šlehačem až do husté skoro pěny. Potom přidáme vychladnou čokoládu a postupně zašleháváme přesátou mouku.
Těsto nalijeme do dvou vymazaných formiček a pečeme 12 min. -
Po vyjmutí z trouby ještě horké vyklopíme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a s vanilkovou zmrzlinou hned servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Dortik se konzumuje horky, po stranach by mel byt upeceny a uvnitr tekuty. Takze po nakrojeni vas ceka prekvapeni v podobe horke cokolady.
Kuchařka: RadkaS