Chocolate Fondant

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

50 g masla
50 g (minimalne 70%) čokolady( cim vic % tim lip)
1 vejce
1 zloutek
60 g cukr krupice
50 g hladke mouky
kakao
maslo na vysypani formicek

Postup přípravy receptu

  1. Předehřát si troubu na 160 stupňů.


    Zobrazit celý recept

  2. Vymazat si máslem dvě formičky v podobě nižšího hrnečku a vysypeme kakaem.

  3. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu a máslo (do hladka) a necháme asi 10 minut vychladnout.

  4. Do misky na šleháni si dáme jedno vejce, žloutek, cukr a to vše vyšleháme elektrickým šlehačem až do husté skoro pěny. Potom přidáme vychladnou čokoládu a postupně zašleháváme přesátou mouku.
    Těsto nalijeme do dvou vymazaných formiček a pečeme 12 min.

  5. Po vyjmutí z trouby ještě horké vyklopíme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a s vanilkovou zmrzlinou hned servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Dortik se konzumuje horky, po stranach by mel byt upeceny a uvnitr tekuty. Takze po nakrojeni vas ceka prekvapeni v podobe horke cokolady.