Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

61
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g chobotnice
1 pórek
1 velké masité rajče
2 dcl bílého vína
1 dcl olivového oleje
palička česneku
1/2 pomeranče
2 lžíce mandlové lámanky
pepř
sůl
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, omyté a nakrájené chobotnice restujeme na oleji, podlijeme vínem a dusíme cca půl hodiny do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Zvlášť opražíme lámané mandle, česnek a pórek a přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s nakrájeným rajčetem, pomerančem, pepřem, solí a oreganem. Dusíme další zhruba čtvrthodinu.

Poznámka od kuchařky

Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k „pachu“ rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.