- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g chobotnice
- 1 pórek
- 1 velké masité rajče
- 2 dcl bílého vína
- 1 dcl olivového oleje
- palička česneku
- 1/2 pomeranče
- 2 lžíce mandlové lámanky
- pepř
- sůl
- oregano
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, omyté a nakrájené chobotnice restujeme na oleji, podlijeme vínem a dusíme cca půl hodiny do měkka.
-
Zvlášť opražíme lámané mandle, česnek a pórek a přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s nakrájeným rajčetem, pomerančem, pepřem, solí a oreganem. Dusíme další zhruba čtvrthodinu.
Poznámka od kuchařky
Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k „pachu“ rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.
Kuchař: clupmi