Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

49
- reklama -

Suroviny
6 porcí

– 400 g syrových brambor
– 400 g vařených brambor
– 2 vejce
– hrubá mouka dle potřeby
– majoránka
– sůl
– stroužek česneku
– zelí
– mletý kmín
– dvě větší cibule
– uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme první část brambor a nastrouháme je.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhou část brambor oloupeme a syrové brambory jemně nastrouháme, na cedníku necháme okapat a smícháme s uvařenou částí brambor, vejcem, kmínem, stroužkem česneku, majoránkou, osolíme.

  3. Zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto. Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, aby se těsto nelepilo a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.

  4. Mezitím si nakrájíme cibulku, část dáme do kastrolu.Osmahneme do zlatova a přidáme zelí, kmín a trošku podlijeme vodou, necháme povařit 30 min. Druhou část cibulky si osmahneme na pánvi a můžeme podávat s uzeným na talíř ;-).

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/