- reklama -
Suroviny
6 porcí
- – 400 g syrových brambor
- – 400 g vařených brambor
- – 2 vejce
- – hrubá mouka dle potřeby
- – majoránka
- – sůl
- – stroužek česneku
- – zelí
- – mletý kmín
- – dvě větší cibule
- – uzené maso
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme první část brambor a nastrouháme je.
-
Druhou část brambor oloupeme a syrové brambory jemně nastrouháme, na cedníku necháme okapat a smícháme s uvařenou částí brambor, vejcem, kmínem, stroužkem česneku, majoránkou, osolíme.
-
Zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto. Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, aby se těsto nelepilo a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
-
Mezitím si nakrájíme cibulku, část dáme do kastrolu.Osmahneme do zlatova a přidáme zelí, kmín a trošku podlijeme vodou, necháme povařit 30 min. Druhou část cibulky si osmahneme na pánvi a můžeme podávat s uzeným na talíř ;-).
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k