Suroviny
- 290 ml vody
- 3 lžičky cukru
- 21 g droždí
- 15 g oleje (olivového)
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička octa
- 2 lžičky soli
- 100 g žitné chlebové mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 230 g hladké mouky
- Na nádivku:
- 250 g mletého masa
- 150 g strouhaných vařených brambor
- 2 lžíce oleje
- 1-2 lžíce Maggi
- mletý pepř
- vejce
- větší cibule
- kysané zelí (podle chuti)
- kečup
- Na posypání:
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
-
Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý kraj vyválíme víc natenko.
-
Nádivku rozetřeme na placku tak, že silnější okraj zůstane prázdný, čistý. Podle chuti dáme zelí a celé pokapeme kečupem.
-
Zavineme a ve formě z pekárny necháme nakynout, pak posypeme hrubě strouhaným sýrem a upečeme. (Program Pečení, kvůli kůrky jsem přidávala asi 10 minut – chleba je docela veliký.)
-
Nádivka: Na oleji osmahneme krájenou cibuli, pak i maso a ke konci přidáme nudličky brambor, Maggi a vše spolu dosmažíme. Do prochladlého vmícháme vejce.
Poznámka od kuchařky
Nádivku je lepší rozetřít na větší plochu a tenčí vrstvu….silnější (a nenaplněný) okraj rozváleného těsta patří dospodu závinu, naspod formy.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/