Chlebový pecen s cuketou

64
- reklama -

Suroviny
pecen

350 ml vlažné vody
2 lžičky octa
2 lžičky soli
1 lžička cukru
250 g hladké mouky
250 g pšeničné chlebové mouky
21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
1 lžička celého kmínu
2 lžičky drceného kmínu
1/2 nastrouhané menší cukety
1 brambora (nastrouhaná, uvařená, studená)
Na potření chleba:
voda
olej
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do pečky dáme suroviny tak, jak jsou napsané v surovinách a zapneme na těsto, pak vyndáme na pomoučněný vál, ještě trochu prohněteme rukou, dáme do tvaru pecnu, který přeneseme na pomoučněný pečicí papír na plech.

  2. Pak ho potřeme a necháme pod utěrkou ještě 30 minut odpočinout, pak vložíme do vyhřáté trouby a při pečení tak 2x potřeme.

Poznámka od kuchařky

Zbylo mi kus cukety, tak co s ní? Chleba je velmi chutný!