Chlebové bulky

266
- reklama -

Suroviny
podle mouky, 10 ks ze 750 g směsy

750 g Chlebové směsi celozrnné
přibližně 300 ml vody
1/2 lžičky soli
1/2 lžíce kmínu do těsta + 1/2 lžíce na posypání
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do domácí pekárny, program Těsto.
    Necháme těsto pouze umíchat, vodu či mouku přidáváme, aby těsto bylo měkké, kompaktní a nelepilo se na stěny pekárny.


    Zobrazit celý recept

  2. Z těsta vyválíme asi 10 ks bulek, housek ap.
    Bulky dáme na plech s pečícím papírem, necháme vykynout přibližně 3/4 hodiny.
    Po vykynutí potřeme vodou, posypeme hrubou solí, pokmínujeme.

  3. Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme bulky, snížíme na 180 °C, pečeme cca 25 minut.