
- reklama -
Suroviny
- 230 ml vody
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 150 g hladké mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 130 g pšeničné celozrnné mouky
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl.
-
Položíme švem dolů a trochu poválíme.
-
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 40 minut.
-
Pak pomašlujeme vejcem s trochou mléka, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C cca 12 minut.
-
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
Kuchařka: Jacque