Chlebové bagety

78
- reklama -

Suroviny

230 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
150 g hladké mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
130 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžička cukru
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl.

  2. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

  3. Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 40 minut.

  4. Pak pomašlujeme vejcem s trochou mléka, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C cca 12 minut.

  5. Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.