Chlebová polévka se sněhovými nočky

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce oleje
200 g chleba celozrnného žitné­ho
400 g rajčat (konzervovaných)
750 g slepičího vývaru (z kostky)
2 vaječné bílky
sůl
sekaná bazalka
30 g ementálu strouhaného Emen­tálu
125 ml smetany
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na polévku oloupeme a posekáme cibuli a česnek.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek a cibuli na něm osmahneme.

  3. Přídáme nadrobno rozlámaný chléb a prudce opečeme.

  4. Zalijeme slepičím vývarem a vložíme konzervovaná rajča­ta i s nálevem. Necháme asi 15 min. povařit.

  5. Ušleháme dotuha vaječné bílky se špetkou so­li. Do sněhu vmícháme bazalku a sýr.

  6. Z masy vy­pichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 4 min.

  7. Polévku propasírujeme sítem, přilijeme sme­tanu, osolíme a opepříme.

  8. Nočky přendáme dě­rovanou naběračkou z vody do polévky a podá­váme.

Poznámka od kuchařky

na osobu asi 270 kcal, 11 g bílkovin, 10 g tuků, 32 g sacharidů

Tento recept jsem našla v mamčiném e-mailu který mi dala přečíst, takže tohle je zkopírované….