Chlebová polévka se smaženou cibulkou

76
- reklama -

Suroviny

3 platky bileho toastoveho chleba
1 l zeleninoveho vyvaru
4 strouzky cesneku
1 vejce
kysana smetana
kmin
pepr
olej
cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit zeleninový vývar, přidáme pokrájený toastový chléb, nakrájený česnek, kmín a vaříme 10 minut.

  2. Poté rozmixujeme, dochutíme pepřem, případně dosolíme a vmícháme celé vejce a kysanou smetanu (1-2 polévkové lžíce).

  3. Mezitím si na oleji usmažíme cibulku dozlatova a zdobíme jí talíře s polévkou.

Poznámka od kuchařky

Inspiraci mi byla Zebracka polevka z poradu Kluci v akci (dil Usporna), ale trochu jsem si ji upravila ke svym moznostem sehnani potravin (puvodne byl kefir misto kysane smetany a normalni misto toastoveho chleba). Polevka i tak byla vyborna a predevsim velice rychla 🙂