
- reklama -
Suroviny
- 3 platky bileho toastoveho chleba
- 1 l zeleninoveho vyvaru
- 4 strouzky cesneku
- 1 vejce
- kysana smetana
- kmin
- pepr
- olej
- cibulka
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit zeleninový vývar, přidáme pokrájený toastový chléb, nakrájený česnek, kmín a vaříme 10 minut.
-
Poté rozmixujeme, dochutíme pepřem, případně dosolíme a vmícháme celé vejce a kysanou smetanu (1-2 polévkové lžíce).
-
Mezitím si na oleji usmažíme cibulku dozlatova a zdobíme jí talíře s polévkou.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci mi byla Zebracka polevka z poradu Kluci v akci (dil Usporna), ale trochu jsem si ji upravila ke svym moznostem sehnani potravin (puvodne byl kefir misto kysane smetany a normalni misto toastoveho chleba). Polevka i tak byla vyborna a predevsim velice rychla 🙂
Kuchařka: Lucasinka