
- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- zbytky chleba
- 1 cibule
- 5 strouzků česneku
- malé kroupy( kolik kdo chce)
- máslo
- pepř
- kopr
- kmín
- 150 ml smetany ( nebo mléka)
- 2 vajíčka
- 1 kostka masoxu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Chleba nakrájímena malé kostky, cibuli na proužky a česnek na plátky.
-
Na másle osmažíme cibulku do hněda, přidáme chleba, ten orestujeme a zalijeme vývarem (masox), přidáme kmín, pepř, malé kroupy a vaříme, až je chleba i kroupy uvařené, tak dosolíme, nalijeme smetanu, dáme kopr, vajíčka si rozšleháme a pomalu vlijeme do polévky a dáme pažitku na ozdobu.
Poznámka od kuchařky
Já si kroupy vařím do foroty, tak je mám v mrazáku, kus jich ulomím a dám do polévky. Neuvařené musíme dát do vývaru co nejdřív, aby se nám uvařily..Kdo chce, může polévku rozmixovat, než dáme vajíčka.
Kuchařka: Bibinka