Chlebová polévka s kořenovou zeleninou a vejci

44
- reklama -

Suroviny

2 lžíce oleje nebo 1 lžíce vepřového sádla
1 větší cibule nakrájená na tenké půlměsíčky
2 hrsti nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny
5 krajíců chleba (-2 až 3 dny starého,nakrájeného na kostičky)
1 l libovolného vývaru/použila jsem uzený (nemáme-li,dáme horkou vodu)
horká voda na případné naředění
vejce (počet podle chuti)
3 prolisované stroužky česneku
1 hrst nakrájené zelené natě lahůdkové cibule
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a restujeme, dokud nepustí trochu barvy. Přidáme nakrájený chleba, zalijeme tekutinou a přikryté poklicí vaříme slabým varem 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté šťouchadlem na brambory mírně promačkáme a podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu.
    Přidáme hrst nakrájené natě, prolisovaný česnek,rozklepneme vejce a necháme 5 minut povařit.
    Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme nakrájenou natí.