Chlebová placka ze žitných a ovesných otrub se semínky

161
- reklama -

Suroviny

Na těsto :
1 PL dýňových semínek
1 lžička jedlé sody (nebo prášku do pečiva)
1 PL lněných semínek
250 g bílého jogurtu
3 vejce
1 PL sezamových semínek
1 PL drceného kmínu
1 PL mungo výhonků
4,5 PL žitných otrub
4,5 PL ovesných otrub
Na dochucení :
mořská sůl s bylinkami

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suché přísady – žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.

  3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce – cca 0,5 cm.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě ve střední poloze trouby cca 17- 20 minut. Po upečení chléb obrátíme na utěrku, stáhneme pečící papír a necháme chladnout.

Poznámka od kuchařky

Můžeme přidat i slunečnicová semínka, nebo výraznější bylinky a koření. Chléb je křehký a mizí.