- reklama -
Suroviny
- Na těsto :
- 1 PL dýňových semínek
- 1 lžička jedlé sody (nebo prášku do pečiva)
- 1 PL lněných semínek
- 250 g bílého jogurtu
- 3 vejce
- 1 PL sezamových semínek
- 1 PL drceného kmínu
- 1 PL mungo výhonků
- 4,5 PL žitných otrub
- 4,5 PL ovesných otrub
- Na dochucení :
- mořská sůl s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Smícháme suché přísady – žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.
-
Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.
-
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce – cca 0,5 cm.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě ve střední poloze trouby cca 17- 20 minut. Po upečení chléb obrátíme na utěrku, stáhneme pečící papír a necháme chladnout.
Poznámka od kuchařky
Můžeme přidat i slunečnicová semínka, nebo výraznější bylinky a koření. Chléb je křehký a mizí.
Kuchařka: Ivace64