
- reklama -
Suroviny
- 1 chlazené vyválené listové těsto
- 1 vajíčko
- Dle stavu lednice, chuti a data spotřeby libovolné
- sýry
- uzenina
- ovoce
- zelenina
- pomazánky
Postup přípravy receptu
-
Troubu si zapneme na cca 200°C.
-
Listové těsto rozložíme, potřeme celé vajíčkem rozmíchaným se lžící vody, rozkrájíme (výborně to jde rádýlkem na pizzu) na delší straně na 5 pruhů, poté podélně rozpůlíme – tím nám vyjde 10 obdélníků.
-
Těsto propícháme vidličkou a dáme na plech s pečicím papírem do vyhřáté trouby.
-
Než se těsto upeče, připravíme a nakrájíme si na menší kousky salámy, sýry, zeleninu.
-
Jakmile těsto vyskočí a zezlátne, vyndáme na mřížku vychladnout, vidličkou opět propícháme, aby prostředek trochu splaskl a ozdobíme kousky salámů, sýrů atd.
Poznámka od kuchařky
rychlé, jednoduché a báječně při tom zpracujete zbytky salámů, sýrů, zeleniny, pomazánek a pod. – případně nahradíte jako já absenci pečiva…
Kuchařka: isindy