Chlebíčky s uherákem

1431
- reklama -

Suroviny
10 ks

10 plátků pečiva (chlebíčkové veky, bagety, dřevorubeckého chleba)
200 g tence krájeného uheráku
1/8 másla
1 vejce vařené natvrdo
1 větší sladkokyselá okurka
kousek červené papriky
2 snítky petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky pečiva namažeme máslem pokojové teploty. Na každý plátek položíme k dolnímu okraji 1 kolečko uheráku a dalších 5 koleček stáčíme do kornoutků nebo polorůžiček ( stáčíme přes prst nebo přeložíme kolečko vpůli a konce spojíme) a pokryjeme zbylou plochu.

  2. Na rovně položené kolečko dáme 1/5 z poloviny vařeného vejce, vějířek okurky ( okurku rozkrojíme podélně a pak děláme 4 řezy nedokrojené a pátým oddělíme). Pomocí vroubkového nože uděláme ozdobu z kousku másla a dozdobíme kouskem papriky a petrželky.

Poznámka od kuchařky

Pro specifickou chuť uheráku je nejlepší na mazání jen obyčejné máslo. Na ozdobu je možné použít místo kousku másla rozetku majonézy. Nejraději máme dřevorubecký chléb. Recept jsem napsala na přání vnučky mé kamarádky.