Chlebíčky s tresčími játry

349
- reklama -

Suroviny
10 ks

1 tresčí játra
70 g másla
1/2 lžičky plnotučné hořčice
bagetu nebo veku
1 červenou cibuli
(může být i žlutá, ale červená je jemnější a lépe vypadá)
petrželku a citron na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo rozetřeme s hořčicí a lehce jím pomažeme plátky pečiva. Z tresčích jater slijeme olej a pomocí vidličky naneseme na pomazané plátky. Pak už jen ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka, kouskem citronu a petrželkou. Kdo nechce citron na chlebíčkách, může je jen lehce pokapat šťávou.


    Zobrazit celý recept

  2. Pro slavnostnější úpravu můžeme máslo a tresčí játra našlehat se lžící horkého mléka (šlehačem) a potom nastříkat pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou na připravené pečivo. V tom případě je ale větší spotřeba tresčích jater i másla. Hezké i na „jednohubky“.

Poznámka od kuchařky

Je mi jasné, že to není nic nového, takhle je dělala už moje babička, mamka i já. Jelikož se setkávám s mladými začínajícími kuchařinkami, které mi o takové recepty říkaly, dovolila jsem si tento přidat. Třeba se někomu hodí, smazat se dá vždycky.