Suroviny
10 ks
- 1 tresčí játra
- 70 g másla
- 1/2 lžičky plnotučné hořčice
- bagetu nebo veku
- 1 červenou cibuli
- (může být i žlutá, ale červená je jemnější a lépe vypadá)
- petrželku a citron na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo rozetřeme s hořčicí a lehce jím pomažeme plátky pečiva. Z tresčích jater slijeme olej a pomocí vidličky naneseme na pomazané plátky. Pak už jen ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka, kouskem citronu a petrželkou. Kdo nechce citron na chlebíčkách, může je jen lehce pokapat šťávou.
-
Pro slavnostnější úpravu můžeme máslo a tresčí játra našlehat se lžící horkého mléka (šlehačem) a potom nastříkat pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou na připravené pečivo. V tom případě je ale větší spotřeba tresčích jater i másla. Hezké i na „jednohubky“.
Poznámka od kuchařky
Je mi jasné, že to není nic nového, takhle je dělala už moje babička, mamka i já. Jelikož se setkávám s mladými začínajícími kuchařinkami, které mi o takové recepty říkaly, dovolila jsem si tento přidat. Třeba se někomu hodí, smazat se dá vždycky.