
- reklama -
Suroviny
- asi 8 brambor
- kyselá okurka (nemusí být)
- 2 lžíce hořčice
- 1 stroužek česneku
- tatarka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupáme a necháme vychladnout.
Nastrouháme nahrubo a zrovna tak i okurku, pokud přidáme. -
Nastrouhané brambory promícháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a tatarkou, pomazánku dosolíme, lehce opepříme a můžeme mazat na plátky veky a zdobit.
Poznámka od kuchařky
Tuto velice jednoduchou pomazánku máme moc rádi. Množství surovin uvádím spíš orientačně, bude-li se zdát vaše pomazánka málo výrazná, přidejte po troškách hořčici nebo i další stroužek česneku. Důležité je pak i zdobení chlebíčků, to jejich celkovou chuť doladí.
Kuchařka: cathleen