Chlebíčkové veky bez tuku-levnější

67
- reklama -

Suroviny
2 kusy

500 g hladké mouky
200 ml vlažné vody -může se podle tuhosti těsta přidat
1 lžička cukru
2 lžičky soli
1 sušené droždí nebo půlka (21 g) čerstvého
1 vajíčko nebo voda na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a sůl.

  2. Dál přidáme mouku a nakonec droždí -spustíme program: těsto s kynutím.

  3. Po programu vyndáme těsto na moukou posypaný vál, ještě prsty trochu prohněteme, uděláme válec, který rozřízneme na polovinu.

  4. Utvoříme delší veky-hodně nabudou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 20 minut odpočívat.

  5. Pak je přeneseme na plech s pečícím papírem.

  6. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem (nebo vodou), nožem uděláme několik rýh, dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme tak kolem 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Víte, jak jsem na takové veky přišla? Normálně jsem zapomněla dát tuk či olej a tak jsem zjistila, že to jde a že jsou dokonce nadýchanější a vlastně levnější! Proto vám sem recept dávám k vyzkoušení.