
- reklama -
Suroviny
1 pecen
- 380 ml vlažné vody
- 3 lžičky octa
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička celého kmínu
- 3 lžičky drceného kmínu
- 21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
- 270 g žitné chlebové mouky
- 270 hladké mouky
- Na potírání při pečení:
- 3 lžičky vody
- 3 lžičky oleje
- 3 lžičky octu
Postup přípravy receptu
-
Do pečky dáme suroviny jak jsou za sebou napsané. Nastavíme velikost střední, barvu tmavší a péct na klasik.
-
Já si chleba v pečce nastavím na program Těsto a pak peču v troubě – ty tvary z pečky se mi prostě nelíbí.
Poznámka od kuchařky
Dobré je dát do chleba také nasekané vlašské ořechy.
Kuchařka: Bibinka