Chleba z Vysočiny

118
- reklama -

Suroviny
1 pecen

380 ml vlažné vody
3 lžičky octa
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička celého kmínu
3 lžičky drceného kmínu
21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
270 g žitné chlebové mouky
270 hladké mouky
Na potírání při pečení:
3 lžičky vody
3 lžičky oleje
3 lžičky octu

Postup přípravy receptu

  1. Do pečky dáme suroviny jak jsou za sebou napsané. Nastavíme velikost střední, barvu tmavší a péct na klasik.

  2. Já si chleba v pečce nastavím na program Těsto a pak peču v troubě – ty tvary z pečky se mi prostě nelíbí.

Poznámka od kuchařky

Dobré je dát do chleba také nasekané vlašské ořechy.