- reklama -
Suroviny
- 350 g vody
- 150 g strouhaných vařených brambor
- 1 pl oleje
- 150 g žitné celozrnné mouky
- 150 g hladké mouky
- 200 g chlebové mouky
- 30 g lněného semínka
- 1-2 lžíce žitného kvásku
- 10 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.
-
Použijeme program Základní (Klasik).
Osvědčilo se mi během třetího kynutí pekárnu vypnout, těsto nechat více (a delší čas) dokynout a pak zapnout program Pečení, který trvá 60 minut.
Hotový chleba vyklopíme a necháme zchládnout na mřížce.
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen