
- reklama -
Suroviny
- krajíčky staršího chleba
- 250 g kysaného zelí
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 2-3 lžíce hladké mouky
- mletý kmín
- mletá paprika
- sušený česnek
- sůl
- pepř
- malá špetka cukru
- sádlo nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Zelí vymačkáme a pokrájíme na drobno. Přidáme vejce, sůl, koření a mouku s mlékem. Smícháme polotekuté těstíčko.
-
Krajíčky rozpůlíme (lépe se to smaží) a obalíme v těstíčku. Pokud by špatně drželo, navrstvíme jednu stranu a tou položíme do rozehřátého tuku. Lžíci dáme těstíčko nahoru.
-
Smažíme z obou stran do zlatova. Těstíčko se opeče a dobře drží a neopadává. Hotové položíme na papírový ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. Chléb můžeme přizdobit zeleninou, ale nemusí to být.
Poznámka od kuchařky
Je to opět rychlé a spotřebujeme starší chleba, který bychom už nespotřebovali. Určitě se to dá obměnit kořením nebo přidat uzeninu.
Kuchařka: mika59