- reklama -
Suroviny
- 3 lžičky soli (mám himalájskou hrubozrnou sůl – je méně slana než bílá čistěná)
- kmín
- chilli koření
- 2 lžíce olej
- 1,5 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička octu
- 250 g hladké mouky
- 250 g žitné mouky
- 300 ml vody
- kmín
- koriandr
Postup přípravy receptu
-
Mouku smíchám s kořením, solí a sušeným droždím.
-
Následně přidám olej a vlažnou vodu a ocet.
-
Vše smíchám a nechám jej odležet 3 hodiny na teplém místě. Udělám dvě šišky, posypu jej chilli kořením s hrubou solí a dám péct do vyhřáté trouby na 200 °C cca 30 minut poté snížím teplotu na 180 °C a dopékám do zhnědnutí kůrky cca 20 minut.
-
Bylo by vhodné ještě nechat šišky na hodinku nakynout na tácku, což jsem neudělala, ale i tak byl dobrý.
Kuchařka: Marri