Chleba bez práce

56
- reklama -

Suroviny
dost

3 hrnky hladké mouky (nebo špaldová, chlebová…)
1,5 lžičky soli
1 lžička kmínu
1,5 lžičky sušeného droždí
1,25 hrnku vody

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl, kmín a droždí smícháš dohromady a pak přidáš vodu a uděláš hustší těsto (čím hustší, tím lepší). Žádné složité mísení, jen zamíchat, aby to drželo při sobě.

  2. Dáš na teplé místo a necháš 8-12 hodin kynout (pokud je velký hlad, může se nechat kynout jen 6 hodin, ale chleba je hutnější).

  3. Potom si zapneme troubu na 230°C a vložíme do ní zapékací mísu i s víčkem (já používám klasickou kulatou skleněnou) a necháme mísu 30 minut nahřívat.

  4. Potom do ní přesuneme těsto, přiklopíme a dáme na 30 minut péct. Po 30 minutách sundáme víčko a ještě pečeme 15 minut. A je to hotovo.