
- reklama -
Suroviny
dost
- 3 hrnky hladké mouky (nebo špaldová, chlebová…)
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 1,5 lžičky sušeného droždí
- 1,25 hrnku vody
Postup přípravy receptu
-
Mouku, sůl, kmín a droždí smícháš dohromady a pak přidáš vodu a uděláš hustší těsto (čím hustší, tím lepší). Žádné složité mísení, jen zamíchat, aby to drželo při sobě.
-
Dáš na teplé místo a necháš 8-12 hodin kynout (pokud je velký hlad, může se nechat kynout jen 6 hodin, ale chleba je hutnější).
-
Potom si zapneme troubu na 230°C a vložíme do ní zapékací mísu i s víčkem (já používám klasickou kulatou skleněnou) a necháme mísu 30 minut nahřívat.
-
Potom do ní přesuneme těsto, přiklopíme a dáme na 30 minut péct. Po 30 minutách sundáme víčko a ještě pečeme 15 minut. A je to hotovo.
Kuchařka: Katali