
- reklama -
Suroviny
- 3/4 kg tmavší hladké mouky
- špetka cukru
- droždí (půl kostky ze slonem)
- sůl
- kmín
- olej
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypememe mouku a vyhloubíme dva důlky.
-
Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou.
-
Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme kynout.
-
Po vykynutí vyklopíme na vymoučený vál a lehce vypracujeme.
-
Pak dáme zpět do vymoučené mísy znovu vykynout.
-
Takto vykynuté těsto vyklopíme na vymaštěný plech.
-
Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou.
-
Pečeme 1/4 hodiny na 250°C a dalších 3/4 hodiny na 150°C. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.
Kuchař: toprecepty.cz









