
- reklama -
Suroviny
- 370 g vody
- lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- lžička kmínu
- 110 g žitné celozrnné mouky (hodně hrubá, až lámanka)
- 90 g hladké mouky
- 300 g pšeničné chlebové mouky
- 10 g droždí
- vrchovatá lžíce hustého žitného kvásku
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Droždí a kvásek až nahhoru na mouku, odděleně od sebe.
-
Zapneme program Celozrnný.
Poznámka od kuchařky
I přes opravdu hrubě mletou žitnou mouku z malého mlýna (jsou v ní i kousky obilek) je chleba hodně nadýchaný, měkký a pružný. Kousky zrna jsou ve střídě vidět jako tečkování.
Další recepty na stránkách Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen