- reklama -
Suroviny
- 200 g pohankové mouky
- 200 g žitné chlebové mouky
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 80 g špaldové mouky
- 20 g hladké pšeničné mouky
- 2 lžičky chlebového koření
- drcený kmín
- celý kmín
- špetka fenyklu
- 1 PL lněného semínka
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 400 ml acidofilního mléka
- 100 ml vody
- lžička cukru
- kostka droždí (42 g)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít.
-
Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně vypracujeme těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout.
-
Posypeme povrch celým kmínem, potřeme slanou vodou, pak vložíme na plech do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme. Já pekla 40 min. horkovzduchem, potírala asi 3x slanou vodou a v troubě jsem měla hrnek s vodou.
Kuchařka: spagetka