Chléb s medvědím česnekem

56
- reklama -

Suroviny

320-350 ml vody
1,5 KL soli
2 lžíce oleje
350 g hladké mouky pšeničné
150 g celozrnné mouky pšeničné
25 g čerstvého droždí
1 KL krystalového cukru
velká hrst umytého pokrájeného medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do DP dáme suroviny postupne – ako je uvedené, program normál.


    Zobrazit celý recept

  2. Listy medvedieho cesnaku necháme dobre osušiť, potom krájame. (Zbytková voda – prípadne posledných pár kvapiek vody pridáme postupne – ja som mala trochu riedke cesto práve kvôli vode na listoch.)

  3. Môžeme piecť aj bez DP, vtedy po vykysnutí z ošatky pečieme bochník cca 40 min.-190 st.

Poznámka od kuchařky

Skvele chutí napr. s bryndzovou pomazánkou. Chlieb má miernu cesnakovú chuť, pečením medvedí cesnak stratil silnú arómu.