
- reklama -
Suroviny
- 50 g bílého jogurtu
- 350 g vody
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g žitné chlebové mouky
- 190 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- kmín
- lžíce zlatého lněného semínka
- lžíce tmavého lněného semínka
- 9 g čerstvého droždí
- lžíce žitného kvásku (asi 80 g)
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.
-
Použijeme program Základní (Klasik). Chleba je lehký, pružný, na řezu se zlatými a hnědými tečkami lněných semínek.
Poznámka od kuchařky
Další recepty na domácí pečivo najdete na stránkách Pekárnománie www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen