
- reklama -
Suroviny
podle velikosti strávníků
- 1 čajová lžička kvasnic
- 500 g Pšeničná mouka chlebová
- 1 polévková lžíce cukru
- 25 g másla
- 1 a 1/2 polévkové lžíce sušeného mléka
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce petržele
- 2 polévkové lžíce koriandru
- 2 polévkové lžíce pažitky
- 350 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Suroviny nadávkujeme v uvedeném pořadí do nádoby domácí pekárny.
-
Pečnou nádobu vložíme do stroje, zavřeme víko, připojíme do zásuvky a nastavíme příslušný program základní pečení.
-
Jakmile zazní zvukový signál, tak pekárnu vypneme, odpojíme síťovou šňůru a chléb z pečné nádoby vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Pozor na hnětací vrtulku. U některých pekáren zůstává ve stroji po celou dobu pečení a při vyklopení pečiva zůstane většinou na hřídeli. Pokud se tak vyjímečně nestane, tak ji z chleba vyndejte, aby jste si nepoškodili nůž, nebo ochrannou nepřilnavou vrstvu na vrtulce.
Kuchař: clupmi