Chléb s bylinkami

58
- reklama -

Suroviny
podle velikosti strávníků

1 čajová lžička kvasnic
500 g Pšeničná mouka chlebová
1 polévková lžíce cukru
25 g másla
1 a 1/2 polévkové lžíce sušeného mléka
1 a 1/2 čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce petržele
2 polévkové lžíce koriandru
2 polévkové lžíce pažitky
350 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny nadávkujeme v uvedeném pořadí do nádoby domácí pekárny.

  2. Pečnou nádobu vložíme do stroje, zavřeme víko, připojíme do zásuvky a nastavíme příslušný program základní pečení.

  3. Jakmile zazní zvukový signál, tak pekárnu vypneme, odpojíme síťovou šňůru a chléb z pečné nádoby vyklopíme.

Poznámka od kuchařky

Pozor na hnětací vrtulku. U některých pekáren zůstává ve stroji po celou dobu pečení a při vyklopení pečiva zůstane většinou na hřídeli. Pokud se tak vyjímečně nestane, tak ji z chleba vyndejte, aby jste si nepoškodili nůž, nebo ochrannou nepřilnavou vrstvu na vrtulce.

http://clupmi.blog.cz